Αγαπητοί γονείς, Δεν έχει περάσει πολύ…

Αγαπητοί γονείς,

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που φαινόταν αδιανόητο τόσο μικρά παιδιά, μόλις στην ηλικία των 4 χρόνων, να μπορούν να μαθαίνουν μια δεύτερη γλώσσα πριν ακόμα κατακτήσουν τη δίκη τους μητρική γλώσσα.

Σήμερα όμως, μελέτες του Harvard University επιβεβαιώνουν πως η εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας, σε όσο το δυνατό μικρότερη ηλικία, προάγει σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες στο ίδιο το παιδί, όπως δημιουργικότητα, κριτική σκέψη, επιδεξιότητα και ευστροφία μυαλού, καταλήγοντας πως όσο πιο μικροί ηλικιακά είναι οι μαθητές ξένων γλωσσών, τόσο πιο εύκολα υιοθετούν διαλέκτους και αναδημιουργούν καινούργιους ήχους.

Είναι γεγονός, ότι το παιδικό μυαλό στην ηλικία τον 4 χρόνων δεν είναι ακόμα υπερφορτωμένο από γεγονότα και πληροφορίες, πράγμα που συμβαίνει μεγαλώνοντας, έτσι τα παιδιά στην ηλικία αυτή μπορούν ευκολότερα να μαθαίνουν, κυρίως μέσω παιχνιδιών, αφομοιώνοντας πιο παραστατικά τη γνώση. Παρόλο που ακούγεται φανταστικό, τα παιδιά εξοικειώνονται χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια με τη νέα γλώσσα και η μάθηση επιτυγχάνεται χωρίς τα παιδιά να το συνειδητοποιούν. Είναι ξεκάθαρο, ότι τα μικρά παιδιά είναι αξιοθαύμαστοι μαθητές ξένων γλωσσών με απίστευτες δυνατότητες και ικανότητες, που εμείς οι γονείς δεν πιστεύουμε ότι μπορούν να έχουν σε τέτοια μικρή ηλικία.

Αλλά πραγματικά έχουν! Γι’αυτο ας τους δώσουμε την ευκαιρία να το επιτύχουν.

Επισκεφτείτε το φροντιστήριο μας, η επικοινωνείστε μαζί μας για ότι άλλο επιθυμείτε σχετικά με τη διδασκαλία των Αγγλικών. Το T.A.S Private Institute με το έμπειρο προσωπικό και το άρτια καταρτισμένο μαθησιακό του περιβάλλον μετατρέπει τη μάθηση σ’ενα ευχάριστο και απολαυστικό ταξίδι γνώσεων.